Jäähotellit Suomessa

Turisteja ajatellen, talvi ja lumi ovat varmasti asioita, jotka vetävät puoleensa. Lappi on jouluinen ihmemaa ja lumiset maisemat saavat jopa suomalaiset häkeltymään. Olisiko mitään parempaa, kuin seikkailu lumen halki ja päivän päätteeksi sukeltaa upeaan jäähotelliin? Suomesta voi löytää kauniita, sekä hieman erikoisempia hotelleja, jotka kruunaavat talvisen loman. Vaikka nämä kohteet ovatkin turistien kesken suosittuja, kannattaa ajatella seuraavia talven lomaviikkoja varten, jos uudenlainen elämys houkuttaa. Lumesta muovatut sängyt, jäästä veistetty sisustus, sekä revontulet voivat olla seuraavan lomasi kohokohtana.

Luvattumaa – Levi Ice Gallery

Ounasjoen rannalle nousee joka talvi uusi ja erilainen Lumilinna. Tämä kohde on varmasti sellainen, joka painuu mieleen pidemmäksi aikaa ja kokemus ei rajoitu vain jäähotelliin. Jäästä tehdyllä vuoteella nukkuminen kuulostaa jännittävältä ja onneksi mukaan saa kuitenkin lämpimän makuupussin, johon kietoutua. Hotellista löytyy erilaisia huoneita ja osassa on myös sängyt, joissa on lämmitys. Tällöin voit ihailla ympärillä olevaa jäähuonetta, ilman minkäänlaista huolta kylmästä. Hotellin sisustus on erittäin perinteistä lappilaista ja kaiken lisäksi käsityötä. Lunta ja jäätä on käytetty erilaisten veistosten luomiseen ja tämä tekee niistä erittäin uniikkeja. Edellisten vuosien kuvia katsoessa huomaa myös, kuinka valolla on saatu aikaan upea tunnelma ja se on tärkeässä osassa sisustusta. Muita palveluja, joita tässä jäähotellissa on tarjolla, ovat tietenkin sauna. Aamusaunan saa varattua pakettiin mukaan ja vaikka koko perheelle. Jos paikan päälle saapuminen tuottaa päänvaivaa, on mahdollista saada myös kuljetus. Levin keskustasta saa suoran yhteyden jäähotellille tällä tavoin.

Lapland Hotels SnowVillage

Snow Village

Kittilässä sijaitseva Snow Village tuli varmasti uutisten kautta monelle tutuksi. Ainakin niille, jotka seurasivat HBO:n hittisarja Game of Thronesia. Viime talvena tämä jäähotelli nimittäin rakennettiin kyseisen sarjan innoittamana. Sisustus ja teemat otettiin sarjasta ja fanit varmasti tunnistivat esimerkiksi valtaistuimen sekä lohikäärmeet. Hotellin tiloissa on erilaisia sviittejä, baareja ja ravintoloita. Myöskin oma kappeli löytyy ja jos hääsuunnittelut ovat kesken, kannattaa seurata tulevan talven teemoja sekä vapaita aikoja. Suuret lumesta ja jäästä tehdyt taideteokset tulevat varmasti olemaan vähintäänkin yhtä hienoja ja unohtumaton loma kannattaa tietenkin varata ajoissa.

Oli kyseessä sitten hääpäivä tai vain pieni irtiotto arjesta, jäinen elämys on varmasti erikoinen ja mukava vaihtoehto. Snow Village tarjoaa jäähotelliin huoneita kahden, neljän ja viiden hengen ryhmille ja muitakin vaihtoehtoja löytyy. Jos majoittuminen lumisessa ympäristössä ei ole oma juttu, mutta kohteen haluaisi nähdä, kannattaa vilkaista mökkejä, joita on tarjolla. Myös saunalla varustettuja löytyy ja näin varmistaa oman mukavuuden seikkailun lomassa.

Golden Crown Levin Iglut

Levin Iglut eivät ole jäästä tai lumesta tehtyjä, mutta tunnelmaa niistäkin löytyy. Lasiset iglut antavat vierailijoille mahtavat näköalat, unohtamatta mukavaa ja tasokasta hotellihuonetta. Huoneet ovat omia pieniä mökkejä, jotka on muotoiltu samaan tyyliin, kuin lumesta tehdyt iglut. Ainoana erona tietysti lasiset seinät ja katto. Huoneita on erilaisia ja niihin saattaa kuulua myös oma keittiö, poreallas ja muitakin asioita, joita saattaa tarvita täydellisen hotellivierailun aikana.

Huoneita löytyy pienistä hieman suurempiin ja niiden sisältö vaihtelee. Sisustus on kaikissa tunnelmallinen ja tunturimaisema tietysti kruunaa koko komeuden. Vietä siis mahtava loma nukkuessasi Levin upean taivaan alla ja ihaillessasi auringonnousua sekä -laskua. Lomaa suunnitellessa kannattaa myös selvittää, milloin revontulia voisi olla nähtävissä. Hyvällä tuurilla voit nähdä niitä jopa useampana yönä ja sehän vasta tekee kokemuksesta mahtavan.