Kaikki, mitä sinun tulee tietää revontulista Suomessa

Pohjoismaista puhuttaessa, Suomea ei usein oteta huomioon. Ihmiset rakastavat Tanskaa herkullisella ruoallaan, Ruotsia sen upesta designia, ja Norja on yksi maailman suurimmista revontulikohteista. Samaan aikaan Suomi on helposti yhtä hyvä (tai ehkä parempi), kun tarkastellaan revontulia – ja voit nauttia koiravaljakoista, saunomisesta ja herkullisia suomalaisia ​​leivonnaisia, kun et ole jahtaamassa revontulia.

Tämän artikkelin kautta opit tietämään kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Suomen revontulista, ja minne mennä, milloin nähdä niitä, ja suosittuja retkiä, jotka lisäävät unohtumattoman revontulielämyksen mahdollisuuksia.

Mitkä ovat revontulet?

Tiedät jo luultavasti, mitä revontulet ovat, mutta ymmärrätkö kauniin valoilmiön taustan tarkemmin, Historiallisesti suomalaiset uskoivat, että pohjoiset valot johtuivat tuliketusta, ketturevosta, joka oli niin nopeasti lumen läpi kulkeva olento, jonka tassuista lähti kipinöitä yötaivaalle. Tästä historiasta  tulee suomalainen sana on “revontulet”. Itse asiassa revontulet johtuvat auringosta. Kun aurinko päästää hiukkasia ja iskee atomeja maapallon ilmakehään, nämä atomit syttyvät ja tuottavat kauniita värejä, joita näemme revontulissa. Käännöksistä puhuen tämä pohjoisten valojen klassinen nimi on luotu Galileon avulla, ja se tarkoittaa “pohjoista tuulta.” Kuten näet vain aurora borealis pohjoisella pallonpuoliskolla, ja se tanssii kuin tuuli taivaalla!

Vuoden paras aika nähdä pohjoiset valot Suomessa

Vaikka revontulet olisi  hienoa nähdä ympäri vuoden Suomessa, osa siitä, mikä tekee kokemuksesta erityisen se,, että voit kokea sen vain tietyillä vuoden aikana. Lue alla lisää Suomen eri vuodenajoista ja mahdollisuudesta nähdä revontulet jokaisen vuodenajan aikana.

Syksy (elokuu-lokakuu)

Kun kylmä sää tulee Suomeen syksyllä, tämä on ensimmäinen mahdollisuus kalenterivuoden aikana nähdä revontulet. Elokuun loppupuolelta voit nähdä revontulet yöllä Pohjois-Suomessa. Päivällä voit nauttia syksyn lehdistä ja katsella, kun Suomen lukuisat järvet alkavat hitaasti jäätyä.

Talvi (marraskuu-maaliskuu)

Talvi on Suomessa pitkä, mikä antaa sinulle runsaasti mahdollisuuksia käydä ja nähdä revontulet. Voit viettää joulukuun juhlapyhät Suomessa tai käyntiä maaliskuun aikana, kun vuodenajat alkavat muuttua – molemmat ovat hyviä kuukausia, kun taivas on tumma ja revontulet ovat yleisesti näkyviä.

Kevät (huhti-toukokuu)

Kevät on Suomessa lyhyt ja dramaattinen; vaikka se voi alkaa jo huhtikuussa, voit kokea lumen tulon maahan toukokuussa osittain Lapissa! Kevään lähestyessä näet kukkia, jotka puskevat esiin lumen läpi ja tuoreet vihreät nuput puun oksilla. Päivät tulevat pidemmiksi, jolloin revontulet on vaikeampi nähdä, vaikka saatat silti onnea, jos taivas on selkeä ja olet valmis pysymään hereillä.

Kesä (kesäkuu-heinäkuu)

Samoin kuin muissa maissa, joissa voit nähdä pohjoiset valot, kesä on päinvastainen kausi, jos haluat nähdä revontulet. Pitkät päivät ja keskiyön aurinko tekevät käytännöllisesti katsoen mahdottomaksi löytää pimeän yötaivaan, jotta voisit katsella revontulia. Kesä on mahtava kausi vierailla Suomessa, jos haluat kokea suomalaisen järvikulttuurin ja tutustua kauniin vihreään maahan.

 

Suomen parhaat paikat nähdä revontulet

Suomessa on  paljon hienoja paikkoja, joissa näet revontulia. Itse asiassa oikeassa tilanteessa näet pohjoiset valot kaikkialla Suomessa! Rovaniemen kaupunki on yksi Suomen parhaista paikoista nähdä pohjoiset valot. Luonnollinen ihme löytyy täältä jopa 150 kertaa vuodessa. Saatat joutua kävelemään kaupungin ulkopuolelle parhaan näkymän vuoksi, mutta sitä voi joskus nähdä jopa sen rajojen sisällä.

Suomen parhaat paikat nähdä revontulet

Kemin kaupunki on kuuluisan lumilinnoituksen lisäksi myös erinomaisella paikalla revontulien katseluun. Paras tapa katsella niitä on vuokrata yksi sen lasihuviloista. Nämä sijaitsevat kaupungin laitamilla ja tarjoavat kaikki modernit mukavuudet, joita henkilö voi pyytää, kun katselet tätä hämmästyttävää valoilmiötä taivaalla.