Löydä Suomen Lappi kesällä ja hämmästy!

Löydä Suomen Lappi kesällä ja hämmästy!

Posted by on touko 15, 2018 in Joki

Haluatko välttää suuret väkijoukot matkustaessa? Matkusta Pohjois-Suomeen ja Lappiin kesällä tai keväällä! Suomea ajatellessa mieleen tulee lumikinokset ja talviurheilulajit, mutta Suomen Lapissa on paljon näkemistä ja tekemistä kesälläkin. Itse Lapissa kesällä vieraillessani löysin 5 aktiviteettia, joita suosittelen kaikille.

Mene vaellukselle Oulangan kansallispuistoon

Sää Suomessa toukokuussa on täydellinen vaellukselle, sillä lämpötilat nousevat ja lumet alkavat sulamaan. Keskimäärin Lapissa toukokuussa on noin 9°C – 13°C. Kun matkustimme Oulangan kansallispuistoon, joka on osittain Lappi-alueella, meillä oli uskomattoman hyvät säät ja vaikka minulla oli vielä ulkotakki päälläni, jouduin avaamaan sen matkan aikana ja poistamaan kuuman fleece sisäkerroksen, sillä ulkokuori oli tarpeeksi lämmin. Suomen luonto on upea keväällä kun lumen sulaessa sen alta paljastuu paljon vihreää.Oulangan kansallispuisto on todellakin Suomen paras ulkoleikkipaikka. Voit kävellä riippusiltojen yli, päästä lähelle vaikuttavia vesiputouksia ja löytää polkuja, joiden pituus on 3 – 82 kilometriä! Lapsille sopivia reittejä sekä reittejä, joissa on vaativia kallioseiniä kokeneille kiipeilijöille. Puistosta löytyy jopa jokireittiä sekä aloittelijoille että kokeneille melojille! Opi lisää Oulangan maisemista ja luonnosta vierailukeskuksessa ja nauti maittavasta ruoasta ennen reitille lähtöä. Täältä voit myös vuokrata lumikenkiä ja hiihtovarusteita, jos tarvitset.

Mene vaellukselle Oulangan kansallispuistoon

Yövy tyypillisessä suomalaisessa mökissä

Mökki on Suomessa todella iso juttu. Tämä on paikka, jonne suomalaiset kokoontuvat lomakausien aikana rentoutumaan perheen kanssa. Mökit todella tarjoavat fyysisen ja henkisen pakopaikan jokapäiväisestä ahertamisesta, sillä ne ovat keskellä luontoa ja ovat usein alkeellisia, vaikka ylellisiäkin mökkejä löytyy ympäri maata. Kesä Suomessa on täydellinen aika viettää aikaa mökillä ja yhteisiä aktiviteetteja ovat veneily, melonta, pihapelit, kalastus ja tietysti saunominen. Moni nauttii myös pihatöistä, halkojen hakkuusta ja marjastuksesta ja sienestyksestä.

Käy perinteisellä poronkasvattajalla

Saatat ajatella, että porofarmeilla on hauska käydä vain talvella, kun voit kelkkailla, mutta kesällä vieraileminen voi olla aivan yhtä hauskaa. Pidimme pienen lounastauon Palosaaren Poro ja Kalastustilalla ja tapasimme Satu Palosaaren, joka on kuudes sukupolvi pitämään poroja. Hän asuu maatilalla miehensä ja lastensa kanssa ja pitää perheperinnettä elossa. Hänen isoisänsä perusti tilan vuonna 1920, kun hän rakensi hirsimökin, joka on edelleen käytössä. Ihanan perinteisen lohikeiton ja leivän jälkeen saimme ruokkia poroja ja oppia niistä ja Satun elämästä lisää ja myöhemmin istuimme nuotion ympärillä suomalaisessa TeePeessä. Ehdottomasti yksi Lapin matkani kohokohdista.

Käy perinteisellä poronkasvattajalla

Jos olet seikkailunhaluinen, kokeile köysilaskeutumista

Kun suomen hiihtokausi on ohi, Rukan kaupunki on hieman unelias, mutta sieltä löytyy kesälläkin seikkailumielisiä aktiviteetteja, kuten esimerkiksi köysilaskeutumista hiihtotornista! Yhdessä loistavan Outdoor Passion Finlandin oppaan kanssa opimme jonkin verran köysitaitoja ja astuimme ken ties kuinka korkeaan hiihtotorniin, josta laskeuduimme käyden avulla alas. Täällä voi tehdä myös paljon muuta, kuten esimerkiksi seisten melontaa, kalliokiipeilyä ja erilaisia köysiseikkailuja kuten laskeutumista, trapetsihyppyä ja jännittäviä vaelluksia.

Jos olet seikkailunhaluinen, kokeile köysilaskeutumista

Rentoudu suomalaisessa saunassa

Mikään suomen reissu ei olisi täydellinen ilman saunomista! Saunominen on kaikkein suomalaisin asia, jota voit maassa kokea. Me saimme vierailla Pyhäpiilon Sauna & Spassa, joka on suuri puumökki maagisilla näköalalla. Mistä minä pidin, on se, että emäntä pysyi kanssamme koko illan ja opasti läpi koko saunakokemuksen ja selittäen kaikki erilaiset prosessit. He tarjoavat myös kaiken pyyhkeistä, kylpytuotteista, kylpytakista ja tossuista jopa valikoimaan paikallisia juomia ja ruokia, joten koko oleskeluaikasi siellä on otettu huomioon.Saunoa voit ympäri vuoden, keväällä ja kesällä voit myös saunasta pulahtaa vaikka järvessä, joessa, meressä tai kylpytynnyrissä. Jotkut näistä vaihtoehdoista saattavat olla mahdollisia talvellakin, mutta keväällä ja kesällä kaikki rohkeat menevät taatusti uimaan. Toukokuussa vesi oli vielä noin 4°C, joten pulahdin veteen vain nopeasti, mutta että se raikastaa ja virkistää mukavasti!


Rentoudu suomalaisessa saunassa